четверг, 16 декабря 2021 г.

 

Цікаві факти про Святого Миколая

19 грудня – свято Миколая — день, напередодні якого дітлахи намагаються бути якомога чемнішими, адже чекають від нього подарунків. А за легендою, Святий Миколай був покровителем не лише дітей, а й мандрівників, моряків та пекарів.
У цьому святі прихована історія життя людини, яка жила у другій половині третього сторіччя. Святий Миколай прославився своєю добротою, чуйністю і допомогою нужденним.
— Його не можна прирівнювати до Санта Клауса чи Діда Мороза. Адже два останніх — це персонажі, що символізують дух Нового року. А Святий Миколай до цього відношення не має. На відміну від новорічних «дідусів», Святий Миколай є справжнім святим, який своїм життям та благородними вчинками здобув такий почесний титул.
— Він став сиротою у зовсім юному віці, тому його вважають опікуном усіх сиріт. Сьогодні у день свята прийнято брати на себе обов’язки Миколая та влаштовувати у дитячих будинках свято із подарунками.
— За легендою, Святий Миколай приносить подарунки лише слухняним діткам, а тим, хто робив шкоду протягом року, — кладе під подушку різку. Це, як правило, просто застереження для дітей, яке, зазвичай, все одно завершується подарунками. Все ж, сама легенда несе у собі мораль, що слід бути чемним, поважати батьків.
— За переказами, Святий Миколай рятував своєю молитвою рибалок під час бурі на морі. Господь чув молитву Святого — і буря затихала. Тому й сьогодні моряки та рибалки просять у Святого Миколая заступництва, а в багатьох країнах на березі моря побудовані храми на його честь.
— Святий Миколай знаний у всьому світі. А батьківщина його — Туреччина. Коли Миколай осиротів, то отримав чималий спадок і міг жити безтурботно. Але батьки виховали його зовсім інакше, тож він роздав бідним усі кошти, а сам вирушив мандрувати світом, проповідуючи християнство.
— Провівши дослідження, вчені з’ясували, як виглядав Святий Миколай: 167 см на зріст, з карими очима, шкірою оливкового кольору. Припускають, що він був вегетаріанцем.

Комментариев нет:

Отправить комментарий